Logo què? Logopèdia!

Logo què? Logopèdia!

Començaré amb un escrit una mica general per als que no heu escoltat mai aquesta paraula, per als que us confoneu amb podologia, que molt a veure no té, per als que us penseu que aquesta professió només corregeix la mala pronunciació de la /r/, etc.

Us explicaré en què consisteix la Logopèdia i el nostre treball:

  • Parlem d’una professió sanitària, que tracta una gran diversitat de trastorns de causa neurològica o orgànica que afecten a la comunicació, al llenguatge i a la parla.
  • També parlem de trastorns relacionats amb els òrgans bucofonatoris, com podrien ser problemes de veu, de deglució o de respiració.
  • Tractem pacients de totes les edats, ja que una persona pot desenvolupar un trastorn logopèdic en qualsevol moment del seu cicle vital.
  • En molts casos actuem com a prevenció i en altres com a rehabilitació.

És important que ens conscienciem de la utilitat de la prevenció en aquest camp. Estar ben informats i ser conscients dels mals hàbits que poden donar resultat a trastorns. Això servirà per transformar-los en bons hàbits i així tenir una vida de millor qualitat tant en el present com en un futur. Per això, cada vegada es dóna més importància a la funció d’un logopeda en edats primerenques així que aquesta figura va agafant la seva posició a les escoles.

Si encara tens dubtes del que és la logopèdia i el que pot fer per a tu, no dubtis a entrar al nostre blog ;).

Formulari de contacte